A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Корчицький ліцей
Михайлюцької сільської ради
Шепетівського району Хмельницької області

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

Дата: 10.12.2023 10:31
Кількість переглядів: 15

Насильство в сім'ї, жорстоке поводження з дітьми та жінками - це проблеми які існують уже дуже давно. Тільки з часом їх різновиди стають більш жорсткішими. Сьогодні все частіше можна почути про торгівлю дітьми, жебрацтво ,позбавлення коштів для існування та інше.Як відомо саме діти є найбільш незахищеною частиною суспільства які повністю залежні від дорослих.Саме тому насильство над дітьми потребує посиленої уваги та конкретних дій щодо вирішення даної проблеми . 

Жорстоке поводження з дитиною ,нехтування її інтересами можуть мати різні форми та види, але їх наслідками завжди є шкода для здоров'я, розвитку та соціалізації дитини.

Щорічно в Україні з 25.11 по 10.12 включно проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”, метою якої є привернення  увагу суспільства до проблеми насильництва в сім'ї, жорстокого поводження з дітьми ,протидії торгівлі людьми, захист прав жінок та знаходження дієвих методів вирішення даних проблем.

Актуальність проблеми полягає в тому, що одним із показників духовного розвитку та соціальної зрілості суспільства є ставлення до дітей. Тому, протягом усього періоду Акції в Корчицькому ліцеї відбулося також чимало заходів, спрямованих на запобігання та протидію насильству. Зокрема, відповідно до плану роботи соціально-психологічної служби Корчицького ліцею та плану заходів щорічної шкільної акції “16 днів проти насильства” були проведені наступні заходи:

  • заняття “СНІД не вирок.Жага до життя”,
  • інформаційний лекторій “Історичні факти для юних дослідників”(до Міжнародного дня боротьби з рабством),
  • заняття з елементами тренінгу “Хай добрим серце ваше буде”(до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями),
  • акція “Мішечок дитячої доброти”(до Міжнародного дня волонтера),
  • інформаційна хвилинка “Чуйність і доброта - два крила на яких тримається людство”
  • фотофлешмоб “Мій добрий вчинок”
  • виховна година “Як не стати жертвою торгівлі людьми” (до Міжнародного дня прав людини),
  • перегляд відеоматеріалів з подальшим обговоренням “Біжи, кричи, розкажи”
  • флешмоб «Зроби так щоб нас почули»,
  • профілактичне заняття”Шануй себе та інших”

У цей непростий для країни час виховання в учнів людяності, відповідальності, поваги до гідності іншої людини; формування здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності про ВІЛ/СНІД, його профілактики та толерантного ставлення до ВІЛ – інфікованих одна із важливих умов психологічно-здорової країни, запорука майбутньої процвітаючої нації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень