A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Корчицький ліцей
Михайлюцької сільської ради
Шепетівського району Хмельницької області

Варто ознайомитись!

Дата: 17.10.2022 09:19
Кількість переглядів: 11

Департамент освіти і науки облдержадміністрації  інформує про заходи щодо попередження випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, ініційовані Уповноваженим Президента України з прав дитини.

      За даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу на дітей в онлайн (David Wright. СОVID-19: ехресtations and Effects on children onlain, June 2020) в період карантину діти стали проводити на 80% більше часу онлайн, значно почастішали випадки булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в Інтернеті збільшилась вдвічі. На жаль, в Україні такі випадки також почастішали,  разом з цим підвищились звернення щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

     Тільки за останній місяць інформаційний простір сколихнули кілька історій, коли діти зазнали сексуального насильства та сексуальної експлуатації в цифровому середовищі. Це свідчить про негайну необхідність запровадження інформаційно-просвітницьких заходів для захисту дітей в цифровому середовищі, формуючи в них обізнаність про наявні ризики, а відповідно – і стійкість до них.

     З метою реагування на подібні випадки, Урядом було створено цілодобову безкоштовну державну консультаційну лінію за номером 1545 (далі обрати 3) щодо безпеки дітей в Інтернеті, на яку можуть звертатися діти, батьки та спеціалісти, що працюють із дітьми. 

     Матеріали для підлітків, батьків та педагогів можна знайти за посиланням https://stор-sexting.іn.uа/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень